Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη

Γράφει η Δέσποινα Χαρώνη

Ταξίδι! Μια λέξη γεμάτη περιπέτεια ,απρόσμενες γνωριμίες , έρωτα και φανταστικές εξορμήσεις. Τόσο στην ησυχία της υπαίθρου όσο και στην μουσική των μεγαλουπόλεων ,ο καθένας μπορεί να βρει αυτό το κάτι που αναζητεί απλά και μόνο βολτάροντας στην Ευρώπη. Ας ξεκινήσουμε από τα Βαλκάνια, από την χώρα μας. Μέσα από την γρήγορη ζωή της Αθήνας , κάπου εκεί , στο κέντρο της πόλης , βρίσκεται ένας μικρός παράδεισος . Απίστευτα αρχαιολογικά ευρήματα , μουσεία μεγίστης σημασίας αλλά και ζωηρά καταστήματα γεμάτα κόσμο. Όμορφες γωνιές να απολαύσεις έναν καφέ ή να δοκιμάσεις καινούργιες, πιο ιδιαίτερες γεύσεις σε όλα τα προάστια. Η συμπρωτεύουσα, Θεσσαλονίκη!

Μια πόλη που έχει υιοθετήσει έναν πιο χαλαρό τρόπο ζωής από την Αθήνα . Με τον γραφικό λευκό πύργο να τη στολίζει και τη φημισμένη πλατεία Αριστοτέλους , είναι ιδανική για τα Χριστούγεννα . Δυτικότερα κάπου θα συναντήσεις την Καστοριά. Οι περίφημες γούνες της σίγουρα αξίζουν μια ματιά καθώς και η υπέροχη λίμνη της, που μοιάζει σαν να είναι βγαλμένη από κάποιο παιδικό παραμύθι. Στην πατρίδα των κενταύρων , το μαγευτικό Πήλιο , όπου τα βουνά είναι τόσο όμορφα το φθινόπωρο και η φύση μοιάζει να μεγαλουργεί . Και φυσικά τα υπέροχα νησιά μας ! Από τη Χίο με τα μαστιχόδεντρα, στη Σαντορίνη με το ρομαντικό ηλιοβασίλεμα της. Από εκεί στην Κρήτη για μια ρακί και μετά στη Ρόδο στην κοιλάδα με της σπάνιες πεταλούδες!!! Ύστερα στα Επτάνησα , στην παρτίδα του θρυλικού Οδυσσέα και του αγαπημένου μας Καββαδία …

Σε ολόκληρη τη χώρα, όποιο μέρος και αν επιλέξεις να επισκεφτείς σίγουρα θα βρεις κάτι ξεχωριστό, κάτι ιδιαίτερο να δεις ή να δοκιμάσεις . Η επιβλητική Πίνδος και ο Όλυμπος, καθώς και τα γαλάζια νερά στις παραλίες μας επιφυλάσσουν τις πιο όμορφες αναμνήσεις . Επόμενη στάση , Βουλγαρία!