Χριστούγεννα μέρα δώρων ή αγάπης;

Γράφει η Μαρία Αργίτη

Την περίοδο των Χριστουγέννων οι άνθρωποι αγοράζουν συνεχώς διάφορα προϊόντα, τα οποία δεν ικανοποιούν τις πραγματικές τους ανάγκες, παρά μόνο το αίσθημα της υπερκατανάλωσης Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να ξεχνούν το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων. Ποιο είναι αυτό; Η ελεημοσύνη και η φιλανθρωπία. Αν αναλογιστούμε ότι από την μια πλευρά υπάρχουν άνθρωποι που ξοδεύουν τα χρήματα τους σε ανούσια πράγματα και από την άλλη υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι δεν έχουν φαγητό ή σπίτι και γενικότερα δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις πραγματικές τους ανάγκες, τότε θα καταλάβουμε πως έχει χαθεί η αξία των Χριστουγέννων.

αρ1

Τα Χριστούγεννα είναι ημέρα αγάπης, όμως παρατηρείται όλο και περισσότερο κάθε χρόνο η αποχή του ανθρώπου από πράξεις φιλανθρωπίας και ελεημοσύνης. Αν ο κάθε ένας από εμάς πρόσφερε το ελάχιστο, τότε θα είχαν λυθεί πολλά προβλήματα που αφορούν τους ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Αφού λοιπόν διανύουμε αυτήν την περίοδο που χαρακτηρίζεται από την αγάπη γιατί να μην προσφέρεις και εσύ κάτι, έτσι ώστε να δώσεις αγάπη και να χαροποιήσεις έναν άνθρωπο που χρειάζεται πραγματικά την βοήθεια σου;